Bulgursalat med flaskegresskar og ovnsbakt chevre
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Varm chevre er en ren lykke for osteelskere. Salt ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.
Varm chevre er en ren lykke for osteelskere. Salt ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Flaskegresskar
1 stk
Rødbeter
2 stk
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Salvie
1 bunt
Bulgur
250 g
Sitruskrydder
½ pakke
Chevre
100 g
Valnøtter
1 pakke
Ruccola
50 g
Tranebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 991 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 147 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem, vend dem i litt olje, og stek dem i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll gresskaret i kaldt vann, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbetene, kutt dem i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt smør og litt olivenolje.Ha i bulguren, litt salt og halve pakken med sitruskrydderet. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg lokk på kjelen, og skru ned til lav varme når det koker. La bulguren trekke i omtrent 10 minutter, og ta kjelen av varmen. La bulguren stå i omtrent 5 minutter til.
Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Ha valnøttene i formen ved siden av osten, og stek det hele i ovnen i omtrent 10 minutter.
Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene. Topp salaten med valnøttene og litt balsamicoeddik før servering, og server chevren til retten.
God middag!