Pulled jalapeño pork med krydret villrisblanding, maissalat og salsa verde
Roede
Glutenfri
Laktosefri

Pulled jalapeño pork med krydret villrisblanding, maissalat og salsa verde

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Dette kjøttet er så mørt at det nesten smelter i munnen. Med sprø salat og smakfull salsa, blir dette fort en favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Pulled jalapeño pork
    400 g
    Pizzasaus
    1 pakke
    Chipotlemiks
    ⅓ pakke
    Tyrkisk krydder
    1 pakke
    Villrisblanding
    125 g
    Olje
    1 ss
    Vann
    3 dl
    Hjertesalat
    1 stk
    Rødløk
    ½–1 stk
    Tomat
    1 stk
    Maiskorn
    1 pakke
    Salsa verde
    ½–1 pakke
    Lime
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    792 kcal
    Fett:
    35 g
    Karbohydrater:
    77 g
    Protein:
    43 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
     Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form, og rør inn pizzasausen og ønsket mengde av chipotlemiksen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek formen i ovnen i omtrent 5 minutter til. 
     Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og det tyrkiske krydderet. Stek krydderet og risen i omtrent 1 minutt. Tilsett 3 dl vann og litt salt, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la risen småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
     Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Skyll og kutt tomaten i terninger. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, vend inn ½ pakke salsa verde, og krydre med litt salt og pepper.  
     Kutt limen i båter. Server limebåtene og resten av salsa verden til retten. 
    100 g Pulled pork m/saus: 140 g Salat: 150 Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!