Kalkunwok med spicy agurk og ris

Kalkunwok med spicy agurk og ris

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • fish sauce
    • kyllingkraft
    • pepper
    • salt
    • sesamolje (kan sløyfes)
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Agurk
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Sesamolje (kan sløyfes)
    2 ts
    Sesamfrø
    2 ss
    Lime
    0,5 stk
    Soyasaus
    0,25 dl
    Extra virgin olivenolje
    0,25 dl
    Jasminris
    250 g
    Vann
    3,5 dl
    Salt
    1 ts
    Kalkunfilet i terninger
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    4 ss
    Løk
    1 stk
    Sjampinjong
    150 g
    Hvitløk
    1-2 fedd
    Pepper
    1 ts
    Kyllingkraft
    0,5 dl
    Oystersaus
    1-2 dl
    Sukkererter
    100 pakke
    Lime
    0,5 stk
    Fish sauce
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du bruker en wokpanne eller vanlig stekepanne spiller ikke så stor rolle, det som er viktig er å ha nok varme.

    Start med å lage dressingen til agurken.
    Finhakk hvitløk og bland den sammen med resten av ingrediensene. La agurkdressingen stå i kjøleskapet frem den skal brukes, det gir en friskere opplevelse.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele.
    Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
    Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Kutt løk i smale båter, sjampinjong i fire, sukkererter i to og finhakk hvitløk.
    Varm opp en wok- eller stekepanne med olje og brun kalkunen raskt ved høy temperatur. Stek gjerne i 2–3 omganger, ellers blir kalkunen kokt i stedet for stekt.
    Legg kjøttet over på en tallerken etter hvert som det er ferdig stekt.
    Varm opp pannen igjen og tilsett eventuelt litt mer olje om det trengs
    Stek løk og sopp gyllenbrunt, tilsett hvitløk og pepper, og fres til løken er blank.
    Tilsett kyllingkraft og oyster sauce, kok opp og ha i kalkun. La alt småkoke i omtrent 5 minutter til kalkunen er gjennomtrukket.
    Tilsett sukkererter og kok i 2 minutter til. Smak til med limesaft og fish sauce.
    Skrell agurken, del den på̊ langs og skrap ut den myke innmaten med en skje.
    Del agurken i 5–6 cm lange biter og videre i små staver. Vend agurkbitene sammen med dressingen rett før servering.
    God middag!