Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- fish sauce
- kyllingkraft
- pepper
- salt
- sesamolje (kan sløyfes)
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Agurk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Sesamolje (kan sløyfes)
2 ts
Sesamfrø
2 ss
Lime
0,5 stk
Soyasaus
0,25 dl
Extra virgin olivenolje
0,25 dl
Jasminris
250 g
Vann
3,5 dl
Salt
1 ts
Kalkunfilet i terninger
350 g
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Løk
1 stk
Sjampinjong
150 g
Hvitløk
1-2 fedd
Pepper
1 ts
Kyllingkraft
0,5 dl
Oystersaus
1-2 dl
Sukkererter
100 pakke
Lime
0,5 stk
Fish sauce
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du bruker en wokpanne eller vanlig stekepanne spiller ikke så stor rolle, det som er viktig er å ha nok varme.
Start med å lage dressingen til agurken.
Finhakk hvitløk og bland den sammen med resten av ingrediensene. La agurkdressingen stå i kjøleskapet frem den skal brukes, det gir en friskere opplevelse.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele.
Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Kutt løk i smale båter, sjampinjong i fire, sukkererter i to og finhakk hvitløk.
Varm opp en wok- eller stekepanne med olje og brun kalkunen raskt ved høy temperatur. Stek gjerne i 2–3 omganger, ellers blir kalkunen kokt i stedet for stekt.
Legg kjøttet over på en tallerken etter hvert som det er ferdig stekt.
Varm opp pannen igjen og tilsett eventuelt litt mer olje om det trengs
Stek løk og sopp gyllenbrunt, tilsett hvitløk og pepper, og fres til løken er blank.
Tilsett kyllingkraft og oyster sauce, kok opp og ha i kalkun. La alt småkoke i omtrent 5 minutter til kalkunen er gjennomtrukket.
Tilsett sukkererter og kok i 2 minutter til. Smak til med limesaft og fish sauce.
Skrell agurken, del den på̊ langs og skrap ut den myke innmaten med en skje.
Del agurken i 5–6 cm lange biter og videre i små staver. Vend agurkbitene sammen med dressingen rett før servering.
God middag!