Fiskegrateng med stekte grønnsaker og eggesmør

Fiskegrateng med stekte grønnsaker og eggesmør

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Pepper
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Fiskegrateng
1200 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2 ss
Knutekål
1 stk
Blomkål
½ stk
Erter
1 pakke
Kruspersille
½ bunt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Pepper
Eggesmør
1 beger
(Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Del knutekålen i to så den ligger støtt og skjær av skallet. Del den i skiver og deretter i staver.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. La gratengen steke i omtrent 15–20 minutter midt i ovnen (se tips).
Skrell og kutt knutekålen i staver. Kutt blomkålen i små buketter og hakk persillen. Varm opp en stekepanne med olje og stek knutekål og blomkål på middels varme til det er gyllent og mørt. Tilsett ertene og la det surre i 2 minutter. Vend inn smør og dryss over hakket persille rett før servering. Smak til med kvernet pepper.
Varm eggesmøret forsiktig i en kjele under omrøring.
Server fiskegrateng med stekte grønnsaker og eggesmør.
"Knutekål" Knutekålen vokser som en knoll rett over bakken. Knollen har form som en nepe og har bladfester rundt hele knollen. Knutekålen har enten lysegrønt eller lilla skall, men inni er den hvit. Smaken er mild og litt søt, kan minne litt om kålrot. Knutekålen inneholder noe som heter kostfiber, dette trenger du får at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
Hvis du foretrekker det, kan du heller lage en fisk og grønnsaksform. Kok små buketter og terninger av knutekål i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend blomkål, knutekål og erter inn i fiskegratengen. Dryss panko på toppen og stek gratengen som anvist. Ha hakket persille i eggesmøret.
God middag!