Svinefilet med helstekte poteter og glaserte gulrøtter
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- honning
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Marinert indrefilet av svin
300 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Salt
Sous vide-poteter
400 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Soyasaus
2 ss
Gulrøtter
⅔ pakke
Gul løk
½ stk
Smør
2 ss
Honning
2 ss
Kruspersille
½ pakke
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Trykk potetene litt flate og ha dem i en ildfast form. Drypp over olivenolje og soyasaus. Få hjelp av en voksen til å sette formen i ovnen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til gulrøtter.
Forvarm en stekepanne til medium varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i omtrent 2–3 minutter på hver side til det har fått en fin brunfarge (se tips). Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek kjøttet ferdig i ovnen. Dette tar omtrent 15 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet. La kjøttet hvile i omtrent 5–10 minutter, og del det opp i fine skiver. Om du ønsker å korte ned tilberedningstiden kan kjøttet deles i skiver før det stekes i pannen.
Trykk potetene litt flate og ha dem i en ildfast form. Drypp over olivenolje og soyasaus. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og litt sprø i kantene. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Hakk løken. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene nesten møre, i omtrent 5 minutter. Sil av vannet og ha gulrøttene tilbake i kjelen sammen med løk, smør og honning. Om du ikke har honning, kan du bruke sukker i stedet. La gulrøttene surre forsiktig på svak varme til smøret og honningen har satt seg godt rundt dem. Hakk persille og dryss over gulrøttene rett før servering.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring.
Server svinefilet med helstekte poteter, glaserte gulrøtter og urtesaus.
1:Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har og stek kjøttet til det har 63 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile se opp til 67-70 grader som er fint for indrefilet av svin.
2:Ingefær og gulrot i kombinasjon er aldri feil. Riv 1–2 ts fersk ingefær over gulrøttene samtidig som du har i honningen. Eventuelt kan du bruke syltet ingefær.
Mange barn er skeptiske til løk. Jeg pleier å fortelle at løken er magisk. Når den er rå , er den sterk og kan få deg til å gråte. Men når jeg steker den blir den magisk, da tar den av seg den tøffe drakten og blir snill og søt.
God middag!