Kjøttboller på spyd med couscous og tzatziki

Kjøttboller på spyd med couscous og tzatziki

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • grillspyd
    • kyllingbuljong/vann
    • salt
    • smør
    Kjøttboller
    350 g
    Grillspyd
    Couscous
    150 g
    Kyllingbuljong/vann
    2 dl
    Smør
    1 ss
    Salt
    Tomat
    2 stk
    Fetaost
    1 pakke
    Hjertesalat
    2 stk
    Sitron
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    1 ss
    Salt
    Tzatziki
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne litt rødløk og oliven i salaten, da får du en klassisk gresk salat. Hvis du skyller løken i kaldt vann blir den ikke så sterk.

    Sett ovnen på 180 grader varmluft eller fyr opp grillen.
    Tre kjøttbollene på grillspyd. Om du skal grille er det lurt å legge grillspydene i vann i 5 minutter før du trer på kjøttbollene, så du slipper at de tar fyr på grillen.
    Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Smak eventuelt til med litt salt.
    Grill kjøttbollene eller stek dem i ovnen til de er gylne.
    Vask og kutt hjertesalaten. Del tomat i store biter og fetaost i terninger. Bland salaten sammen og smak til med olivenolje, sitron, salt og pepper.
    Server kjøttboller med couscous, salat og tzatziki. Du kan gjøre klar retten på forhånd og ta den med på tur i parken.
    God middag!