Kjøttboller på spyd med couscous og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grillspyd
- kyllingbuljong/vann
- salt
- smør
Kjøttboller
350 g
Grillspyd
Couscous
150 g
Kyllingbuljong/vann
2 dl
Smør
1 ss
Salt
Tomat
2 stk
Fetaost
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt rødløk og oliven i salaten, da får du en klassisk gresk salat. Hvis du skyller løken i kaldt vann blir den ikke så sterk.
Sett ovnen på 180 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Tre kjøttbollene på grillspyd. Om du skal grille er det lurt å legge grillspydene i vann i 5 minutter før du trer på kjøttbollene, så du slipper at de tar fyr på grillen.
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Smak eventuelt til med litt salt.
Grill kjøttbollene eller stek dem i ovnen til de er gylne.
Vask og kutt hjertesalaten. Del tomat i store biter og fetaost i terninger. Bland salaten sammen og smak til med olivenolje, sitron, salt og pepper.
Server kjøttboller med couscous, salat og tzatziki. Du kan gjøre klar retten på forhånd og ta den med på tur i parken.
God middag!