Biffsandwich med karamellisert løk og urtedressing

Biffsandwich med karamellisert løk og urtedressing

4.39 (105)
Under 20 min
6 Ingredienser
Mørt storfekjøtt og søt løk på rustikt brød, toppet med en kremet og fyldig urtedressing. Denne retten passer perfekt på en travel dag.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
1 ss
Tomat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Storfestrimler
200 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
855 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
108 g
Protein:
67 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet sitronskall og friske urter i urtedressingen. Brødene kan også stekes i ovnen eller i brødristeren i stedet for i stekepannen, hvis du ønsker det.

 Skrell og kutt løken i to, og deretter i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. Ha løken over på en tallerken, og skyll stekepannen.
 Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brødene i 1–2 minutter på hver side, og legg dem på et serveringsfat.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, vend inn det tyrkiske krydderet, og krydre med salt og pepper. 
Kutt tomaten i terninger.
 Lag biffsandwich av brødene, kjøttet, den karamelliserte løken, tomatterningene og urtedressingen.
God middag!