Dampet laks med poteter, agurksalat og rømme

Dampet laks med poteter, agurksalat og rømme

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • hele sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
300 g
Salt
Vann
2 l
Salt
2 ss
Hele sorte pepperkorn
10 stk
Laurbærblad
2 stk
Dill
½ -1 pakke
Sitron
½ stk
Agurk
1 stk
Salt
½ ts
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg i de tykkeste fiskestykkene først, de trenger lengst tid. Tiden avhenger av størrelsen på stykkene. Har du ikke epleeddik kan du fint benytte vanlig 7 % eddik, men bruk da gjerne litt mindre. Vannmengden avhenger av hvor syrlig du ønsker agurksalaten.

Sett over poteter i lettsaltet vann. Kok potetene i omtrent 15 minutter til de er møre.
Finsnitt dill og ta vare på stilkene til kokelaken. Skjær halve sitronen i skiver. Ha vann, salt, pepperkorn, sitronskiver, dillstilker og laurbærblad i en vid kjele og kok opp. Trekk kjelen til side.
Skjær agurk i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Ha agurken i en bolle. Bland salt, sukker, eddik og vann etter ønsket smak, hell blandingen over agurken og la bollen stå på benken frem til servering (se tips).
Kok opp kokelaken igjen, legg i laksen og la den trekke i 4–8 minutter. Når fisken er ferdig, løft den ut og damp den tørr i noen sekunder på et rent håndkle eller kraftig kjøkkenpapir.
Dryss dill over fisken, og server med rømme og sitronbåter.
God middag!