Gresk gyros med svinenakke og tzatziki

Gresk gyros med svinenakke og tzatziki

Ny oppskrift
Under 15 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. nykvernet sort pepper
  • extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
Svinenakke i skiver
400 g
Oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Litt salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomater
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Fullkornspita
1 pakke
(Hvete, Rug)
Tzatziki
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du tid, kan gjerne kjøttet marineres natten over. Mariner kjøttet i finhakket hvitløk, en liten skvett rødvinseddik og litt flytende honning, i tillegg til krydderet i oppskriften. Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, da trenger du ikke å varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet om du ikke liker rå løk.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn fram alle ingrediensene. Finn fram en stekepanne, en stor tallerken, en bolle, en skjærefjøl og kniv. Les tipset.
Kutt svinenakken i strimler. I en bolle vender du kjøttet inn med olje, urtekrydder, paprikakrydder og litt salt. Forvarm en stekepanne til medium pluss. Stek kjøttet i 2-3 minutter til det har fått en fin bruning. Sett til side og dekk med lokk eller folie.
Stek pitabrødene 3-4 minutter i stekeovnen, eller til de er lett gylne.
Del tomat, agurk og rødløk i skiver. Ha grønnsakene og salat på et stort fat. Strø over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper.
Servèr gresk gyros i pitabrød med svinenakke, salat og tzatziki
God middag!