Bolognese farfalle med fersk oregano og revet Gran Biraghi

Bolognese farfalle med fersk oregano og revet Gran Biraghi

Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Pasta farfalle
200 g
(Gluten)
Extra virgin olivenolje
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Kjøttdeig
350 g
Passata
1 flaske
Sukker
ca ½ ts
Salt
Oregano
1 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Oliven
1 pakke
Extra virgin olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne sausen må gjerne koke lengre eller lages klar dagen før, da vil smakene komme bedre frem. Tilsett en skvett rødvin, litt tomatpuré eller et par laurbærblad om du har.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme med litt olje og stek kjøttdeigen i ca 2-3 minutter. Ha i løk, hvitløk og paprika og stek videre i ca 2-3 minutter. Ha i passata og smak til med sukker og salt og pepper. La det småkoke i ca 6-7 minutter.
Vask og tørk salaten. Kutt tomatene i terninger og vend inn i salaten sammen med oliven og litt olivenolje.
Mot slutten av koketiden har du i ønsket mengde oregano.
Server bolognese farfalle med revet Gran Biraghi.
God middag!