Svinesnitzel med ertepuré og hvitløkssmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Gulrot
2 stk
Solsikke-/rapsolje
Salt
Gul løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Kryddersmør
1 pakke
Svinenakke
400 g
Egg
1 stk
Hvetemel
ca 1 dl
Panko
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Grønne erter
250 g
Melk
Smør
ca 1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland inn litt revet parmesan i pankoen.
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skrell og kutt gulrøttene i biter på ca 3 cm, ha på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje og salt. Stek i ovnen i ca 15-20 minutter til de er møre.
Finhakk løk og stek i en kjele med litt olje til den blir blank. Ha kryddersmøret i kjelen og hold varmt frem til servering.
Legg svinenakken på en skjærefjøl og dekk med litt plastfolie. Bruk en liten kjele eller en kjevle til å slå kjøttet til ca halvparten av tykkelsen.
Knekk egget i en skål og rør sammen med en gaffel. Ha hvetemel i en dyp tallerken og panko i en annen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme med litt olje. Begynn med å dyppe svinenakken i hvetemelet, så i egget, og avslutt med pankoen. Stek i pannen i ca 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Kok opp vann i en middels stor kjele. Kok ertene i ca 30 sekunder og sil av vannet. Bruk en stavmikser eller blender, kjør ertene sammen med smør, litt salt og melk til den får en fin konsistens.
Server svinesnitzel med gulrøtter, ertepuré og hvitløkssmør.
God middag!