Bowl med lettstekt laks, svart ris, grønne erter og syltet rødløk
Glutenfri
Laktosefri

Bowl med lettstekt laks, svart ris, grønne erter og syltet rødløk

4.11 (215)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ikke bare er det trendy, men denne typen bowl er også en mettende og sunn middagssalat full av smak og inspirasjon.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Spinat
50 g
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Grønne erter
125 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1162 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
111 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grønnsaksrester i bowlen. Bland gjerne litt soyasaus og lime, og ha blandingen over, det smaker godt og friskt.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del limen i to. Ha rødløken i en bolle og press over saft fra limen. Bland godt sammen, og la den lettsyltede løken stå fremme til du skal legge opp retten. 
Skyll spinaten. Skjær laksen først i strimler, og så i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i lakseterningene, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i 2 minutter. Ha i spinaten mot slutten av steketiden, og la den ligge i pannen sammen med laksen frem til du skal legge opp retten.
Kutt limen i båter. Bland sammen de grønne ertene og 1 ss soyasaus i en skål.
Ha risen, laksen og spinaten i en bolle. Topp bowlen med den lettsyltede rødløken, de grønne ertene og curry- og mangodressingen. Press over litt saft fra limen.
Hvis du får rester, kan du lage stekt ris til lunsj dagen etter. Varm opp en stekepanne til middels hør varme, tilsett litt olje, og ha i restene. Stek restene i 2–3 minutter, før du vender inn 1 egg og 1 ss soyasaus. Stek videre i 2 minutter.
God middag!