Hjemmelagde fiskekaker med varmrøkt laks og sennepsmarinerte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- honning
- salt
- sukker
Poteter
1 pakke
Honning
2 ss
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Hysefilet
200 g
Egg
1 stk
Salt
Panko
½ pakke
Bladpersille
½ -1 pakke
Vårløk
½ pakke
Varmrøkt laks
200 g
Agurk
1 stk
Sukker
½ ss
Sitron
½ stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1 ss smør i stekepannen det siste minuttet av steketiden.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele og trekk potetene til de er møre. Det tar omtrent 25 -30 minutter.
Del hysefileten i grove biter og ha i et litermål. Knekk egget og ha i sammen med fisken, litt salt, pepper og panko. Bruk en stavmikser til å kjøre fiskeblandingen jevn.
Finhakk bladpersille og kutt vårløk i skiver. Kutt laksen i biter på ca1x1 cm. Vend alt inn i fiskefarsen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme med litt olje. Fukt hendene med vann og form farsen til fire like kaker og stek i ca 3-4 minutter på hver side. Snu på de innimellom.
Bland sammen saften fra sitronen, sukker og litt salt i en bolle. Kutt agurken i skiver med en ostehøvel eller mandolin og bland inn i marinaden.
Sil vannet av de kokte potetene og ha de tilbake i kjelen. Vend inn resten av vårløken, honning og sennepsvinagretten.
Server hjemmelagde fiskekaker med varmrøkt laks, agurksalat og sennepsmarinerte poteter
God middag!