Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Buljongterning
- margarin
- pepper
- salt
- vann
Lettsaltet torskefilet
350 g
Pepper
Vann
1 dl
Buljongterning
½ stk
Salt
Margarin
1 ss
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
½–1 pakke
Vann
2 dl
Matfløte
2 dl
Poteter
400–500 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke torsken i stekepannen. Stek den da i litt margarin, legg den til side og ha den tilbake igjen i pannen etter at grønnsakene er stekt.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Skyll fisken, tørk av den med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre fiskestykkene med pepper og legg dem i en ildfast form med litt vann. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8–15 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og skjær gulrot i tynne staver. Skjær rødløk i skiver. Skyll de grønne bønnene, kutt av endene og del dem i to.
Varm opp en stekepanne med litt margarin. Ha grønnsakene i pannen og fres dem raskt i et par minutter. Tilsett buljongterning, vann og matfløte, og kok i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Server bakt torsk med kremede grønnsaker og kokte poteter.
Kokte poteter: 150 g
Lettsaltet kokt torsk: 150 g
Grønnsaker
Saus: ½ dl
Energiinnhold: 380 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!