Torsk med sitroncrust, maiskrem og salat

Torsk med sitroncrust, maiskrem og salat

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Panering
½ pakke
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Kremfløte
½ dl
(Melk, Laktose)
Mais
1 pakke
Chiliflak
¼ pakke
Salatmiks
1 pakke
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1,5 dl fløte i en kjele. Hell av vannet fra maisen og ha maisen i kjelen med fløte. Sett kjelen på platen og kok opp, la det småkoke i 5 minutter. Kjør mais og fløte til en krem med stavmikser, men vær forsiktig så det ikke spruter - det er varmt!

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt poteter i båter og ha dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olje og stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Vend potetene i potetkrydder når de er ferdig stekt.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Del fisken i serveringsstykker og legg stykkene i en ildfast form. Smelt smøret og riv skallet av sitronen på den fine delen av rivjernet. Bland smør, sitronskall og panering og fordel det over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
Sil av vannet fra maisen, ha mais og fløte i en kjele. La det hele småkoke i 5 minutter. Kjør mais og fløte med en stavmikser eller blender til ønsket konsistens. Smak til med litt pepper. Chiliflakes er sterkt, så dryss disse over porsjonene til familiemedlemmer som er glade i sterk mat!
Skyll salaten og kutt tomater i biter. Bland sammen salat, tomater og olivenolje.
Server sprø torsk med maiskrem, potetbåter og salat.
God middag!