Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og spinat
Laktosefri

Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og spinat

Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Svinebog trenger lang varmebehandling for å bli mør. Her får du den ferdig, glasert i en kraftig og sødmefylt hoisinsaus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
¼ stk
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
200–300 g
Lime
¼ stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1072 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
124 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Restetips: Varm opp kjøttet, nudlene og grønnsakene i en stekepanne, og ha det over i en dyp tallerken. Kok opp 4 dl vann, og tilsett okse- eller hønsebuljong. Hell kraften over i tallerkenen. Vipps, en deilig ramen.

Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll spinaten. 
 Ta kjøttet ut av pakken, og spar på kraften. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Ha i kraften fra pakken, halve pakken med hoisinsausen, limeskallet og sesamfrøene. Skru ned temperaturen til lav varme, og la kjøttet surre i sausen frem til servering. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp kjelen du kokte nudlene i til middels høy varme, og stek ingefærblandingen og gulroten i 2 minutter. Tilsett de kokte nudlene, resten av hoisinsausen, saften fra limen og 1 ss soyasaus, og stek det hele i 2–3 minutter til. Tilsett spinaten ved servering, og bland raskt. Smak til med salt og pepper. 
God middag!