Laktosefri
Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og spinat
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Svinebog trenger lang varmebehandling for å bli mør. Her får du den ferdig, glasert i en kraftig og sødmefylt hoisinsaus.
Svinebog trenger lang varmebehandling for å bli mør. Her får du den ferdig, glasert i en kraftig og sødmefylt hoisinsaus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Eggenudler
125 g
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hoisinsaus
½ pakke
Lime
¼ stk
Soyasaus
1 ss
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
200–300 g
Lime
¼ stk
Hoisinsaus
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1072 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 124 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Restetips: Varm opp kjøttet, nudlene og grønnsakene i en stekepanne, og ha det over i en dyp tallerken. Kok opp 4 dl vann, og tilsett okse- eller hønsebuljong. Hell kraften over i tallerkenen. Vipps, en deilig ramen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt gulroten i to på langs, og så i skiver på skrå. Skyll spinaten.
Ta kjøttet ut av pakken, og spar på kraften. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Ha i kraften fra pakken, halve pakken med hoisinsausen, limeskallet og sesamfrøene. Skru ned temperaturen til lav varme, og la kjøttet surre i sausen frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp kjelen du kokte nudlene i til middels høy varme, og stek ingefærblandingen og gulroten i 2 minutter. Tilsett de kokte nudlene, resten av hoisinsausen, saften fra limen og 1 ss soyasaus, og stek det hele i 2–3 minutter til. Tilsett spinaten ved servering, og bland raskt. Smak til med salt og pepper.
God middag!