Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Gluten·
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Fullkornspenne
100-150 g
Litt salt
Brokkoli
½ stk
Gul løk
½ stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Spinat
½ pakke
Sitruskrydder
½ pakke
Seterrømme
1 pakke
Laksefilet
180 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har en sitron liggende, riv gjerne litt av det gule skallet over retten ved servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta og brokkoli.
Del brokkolien i buketter, skrell stilken og del den i terninger. Del løk i tynne skiver.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Ha den i en smurt ildfast form og krydre den med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–10 minutter.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Ha brokkolien i pastavannet de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet i et dørslag.
Varm opp igjen kjelen til medium varme og ha i olivenolje. Stek løken til den er blank, ha i spinat og sitruskrydder, og stek videre i et par minutter mens du vender om. Når spinaten har falt sammen, bland inn rømme. Ha til slutt i pasta og brokkoli, og vend det hele sammen.
Server kremet pasta med laks.
God middag!