Grønnsaksschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og rødbetehummus
Vegetar

Grønnsaksschnitzel

med ovnsbakte gulrøtter og rødbetehummus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Her får du en vegetarvri på den tradisjonelle wienerschnitzelen. De sprø schnitzelene passer perfekt med knasende grønnsaker og kremete hummus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
400 g
Rød paprika
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Spinat
50 g
Rødbetehummus
200 g
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
682 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
104 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne de ovnsbakte grønnsakene i sesamolje for ekstra umami.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens paprikaen, og kutt den i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Tilsett potetkrydderet mot slutten av steketiden. Snu på stavene en gang underveis i steketiden.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg schnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
 Smak til yoghurten med saft fra limen og litt salt og pepper.
Stek multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. Skyll spinaten i kaldt vann. 
 Del schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp det hele med yoghurtdressingen, og server gulrotfriesene til retten. 
God middag!