Hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter og brokkoli
4.15 (75)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann eller melk
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
¼ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Karbonadedeig
300 g
Sjalottløk
1 stk
Egg
2 stk
Vann eller melk
½–1 dl
Panko
½ pakke
Paprikakrydder
¼ pakke
Salt
½ ts
Sjysaus
1 pakke
Brokkolibuketter
½–1 pakke
Reddiker
1 pakke
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke tåler pankomel eller gluten, kan du ertstatte pankoen med litt potetmel. Tilsett litt vann i sausen om den skulle bli for tykk.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Vask søtpotetene godt. Del dem i skiver med 1 cm tykkelse. Legg skivene over på et stekebrett og vend inn paprikapulver, salt og olje. Bak søtpotetskivene i 20–25 minutter. Du kan skrelle søtpotetene før du skjærer dem i skiver, om du vil det.
Finhakk sjalottløk. Bland sammen karbonadedeig, sjalottløk, egg, vann/melk, panko, paprikakrydder og salt. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek kjøttbollene gylne på alle sider i en stekepanne med olje. Hell på sjysaus, skru ned litt på varmen og la kjøttbollene trekke i sausen til de er gjennomstekte, omtrent 5–10 minutter (se tips).
Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Del reddikene i to. Kok grønnsakene i 3–4 minutter og hell av vannet.
Server hjemmelagde kjøttboller i sjysaus med krydderbakte søtpoteter og kokte grønnsaker.
125 g
Sjysaus: 1/2 dl
Søtpotet: 100 g
Gønnsaker
Energiinnhold: ca 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!