Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og bearnéssaus

Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Rotgrønnsakene blir møre og smakfulle når de bakes med hvitløk og timian. De søte betene er veldig gode til svin og syrlig bearnéssaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Villrisblanding
125 g
Gulrøtter
2 stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
200 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Marinert indrefilet av svin
300 g
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
835 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet med litt hvitløk og noen timianstilker for god smak. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og betene, og kutt dem i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, 1 ss smør og 4 av timianstilkene. Bland alt godt, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, til de er møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!