Kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
15-20

Kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg

Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. Speilegg er nydelig topping, kos deg med denne smakseksplosjonen av en rett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • soyasaus

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Kylling og sopp

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
vårløk
Vårløk
½ pakke
ingefær
Ingefær
½ bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
¼–½ pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Olje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss

Sesamstekt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Topping

egg
Egg (Egg)
2 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 748 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt peanøtter for krunsj, eller chili for å gjøre den sterkere.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling og sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland sammen ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 1 dl vann og, 1 ss eddik og 2 ss olje i en liten skål.
  4. Sesamstekt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
  5. Kylling og sopp, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha i kyllingen og litt olje, og stek videre i 4–5 minutter til, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter, til det meste av væsken har kokt inn. Smak til med soyasaus, og ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål.
  6. Topping: Skyll stekepannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speilegget og resten av vårløken.