Kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
Laktosefri
Glutenfri

Kylling og sopp

med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
Ny oppskrift
Under 20 min
13 Ingredienser
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. Speilegg er nydelig topping, kos deg med denne smakseksplosjonen av en rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Sjampinjong
100 g
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Maisstivelse
¼–½ pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Olje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Brokkoli
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
741 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt peanøtter for krunsj, eller chili for å gjøre den sterkere.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland sammen ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 1 dl vann og, 1 ss eddik og 2 ss olje i en liten skål.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha i kyllingen og litt olje, og stek videre i 4–5 minutter til, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter, til det meste av væsken har kokt inn. Smak til med soyasaus, og ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål.
 Skyll stekepannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speilegget og resten av vårløken.
God middag!