15-20
Kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. Speilegg er nydelig topping, kos deg med denne smakseksplosjonen av en rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg
Basisvarer
- sukker
- vann
- olje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- soyasaus
Jasminris
Jasminris
135 g
Kylling og sopp
Sjampinjong
100 g
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Maisstivelse
¼–½ pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Olje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Sesamstekt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Topping
Egg (Egg)
2 stk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 748 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med litt peanøtter for krunsj, eller chili for å gjøre den sterkere.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling og sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland sammen ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 1 dl vann og, 1 ss eddik og 2 ss olje i en liten skål.
- Sesamstekt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
- Kylling og sopp, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha i kyllingen og litt olje, og stek videre i 4–5 minutter til, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter, til det meste av væsken har kokt inn. Smak til med soyasaus, og ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål.
- Topping: Skyll stekepannen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speilegget og resten av vårløken.