Torsk med spinatkrèm, granateple og blomkål
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Salt
Spinat
1 pose
Gul løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Seterrømme
1 pakke
Salt
Torskefilet
375 g
Salt
Extra virgin olivenolje
Granateple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bak blomkålen i ovnen i ca 10-12 minutter for å gjøre det enklere.
Sett ovnen på 220 grader varmluft og kok potetene i en kjele med vann i ca 20 minutter til de er møre.
Kutt blomkålen i små buketter og ha til side.
Vask spinaten i kaldt vann og tørk lett. Finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje og stek løken blank. Ha spinaten i pannen og stek til den "faller" sammen. Ha i seterrømmen og kok opp. Ha blandingen i et litermål og kjør sammen til en jevn purè, og smak til med salt og pepper. Hold varm i en liten kjele frem til servering.
Fordel fisken i en ildfast form og krydre med salt, pepper og litt olje. Stek i ovnen i ca 10-12 minutter.
Skyll stekepannen i varmt vann og ha den tilbake på varmen med litt ny olje. Stek blomkålen i ca 3-4 minutter. Krydre med litt salt.
Lag et snitt rundt granateplet som er ca 1/2 cm dypt. Vri de to halvdelene mot hverandre til de slipper taket. Hold den flate siden av halvdelen ned mot håndflaten og bruk en spiseskje til å banke ut frøene i granateplet. Sorter bort det hvite og kast i søppelen.
Server torsk med spinatkrem, blomkål og poteter. Dryss granateplekjerner over ved servering.
God middag!