Svineschnitzel med ovnsbakte rødbeter og gulrøtter, med ertesmør

Svineschnitzel med ovnsbakte rødbeter og gulrøtter, med ertesmør

4.21 (126)
Under 45 min
9 Ingredienser
Sprø og saftig svineschnitzel er en favoritt hos mange. Perfekt med søte, ovnsbakte rødbeter og møre potetbåter til.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • plastfolie
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Svineskiver til schnitzel
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
75 g
Hvetemel
3 ss
(Hvete)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1098 kcal
Fett:
64 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt finhakket løk i ertesmøret. Remulade ved siden av, og en ansjos eller to på toppen smaker også godt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt rødbeten i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er møre.
 Legg svineskivene på et skjærebrett. Dekk dem med plastfolie, og bank dem tynnere og større med baksiden av en kjele. Krydre skivene med salt og pepper. Visp sammen egget i en skål, ha 3 ss hvetemel i en annen skål, og paneringen på en tredje. Vend kjøttet først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne. Legg schnitzlene i en ildfast form etter hvert som de er ferdige. Hold schnitzlene varme i ovnen frem til servering.
 Smelt kryddersmøret i en liten kjele. Tilsett ertene, og la dem trekke i smøret i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Del sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!