Sesamstekt torsk med appelsin og fennikelsalat

Sesamstekt torsk med appelsin og fennikelsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
1 pakke
Litt salt
Fennikel
½–1 stk
Appelsin
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Crème fraîche
½ pakke
(Laktose)
Fiskekrydder
½–1 pakke
(Sennep)
Salt
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kryddersmør
1 ss
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil, kan du steke fennikelen i olje i noen minutter før du blander den med agurk, rødløk og appelsinsaft. For en raskere tilberedning, dryss heller sesamfrøene over salaten og fisken ved servering.

Kok ris etter anvisning på pakken. Sil av eventuell overflødig væske.
Skjær fennikelen i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Del agurk og rødløk i tynne skiver. Ha alle grønnsakene i en bolle og ha på appelsinsaft. Juster mengden agurk og fennikel etter hvor mye mat du ønsker.
Bland sammen crème fraîche og fiskekrydder i en mindre bolle. Smak til med salt og pepper. Sett både dressingen og fennikelsalaten kaldt frem til servering.
Ha sesamfrø utover en tallerken. Legg i fiskestykkene slik at det er den mørke siden som dyppes i sesamfrø.
Varm opp en stekepanne til medium varme, ha i olje og stek fisken med sesamfrøsiden ned i 3–4 minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Trekk pannen til side og ha på salt og pepper. Snu fisken forsiktig, ha på kryddersmør og stek videre til fisken er gjennomstekt, omtrent 3–4 minutter til.
Server sesamstekt torskefilet med fennikelsalat, ris og dressing.
Har du fennikelsalat til overs? Det passer glimrende å blande inn i kylling korma-retten!
God middag!