Biff Lindstrøm med persille, poteter og grillet salat

Biff Lindstrøm med persille, poteter og grillet salat

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Egg
  • extra virgin olivenolje
  • melk
  • pepper
  • salt
  • smør
  • smør eller solsikke-/rapsolje
  • sylteagurk
  • syltede rødbeter
Kjøttdeig
350 g
Salt
2 ts
Pepper
1 ts
Melk
1 dl
Egg
1 stk
(Egg)
Sjalottløk
1 stk
Syltede rødbeter
2 ss
Kapers
1 ss
Smør eller solsikke-/rapsolje
3 ss
Sylteagurk
1–2 ss
Bladpersille
½ pakke
Småpoteter
500 g
Smør
2–3 ss
Hjertesalat
1 stk
Extra virgin olivenolje
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når du skal blande kjøttdeig med melk, sørg for at alle ingredienser er kalde, gjerne også bollen du blander i. Blir deigen for varm kan den sprekke, og resultatet er tørre biffer. Bland gjerne for hånd, men bruk da latekshansker for hygienens skyld. Ketsjup er et must for mange her, sammen med sennep, HP-saus eller andre favorittsauser du måtte ha.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og sett over poteter til koking. Kok potetene møre i omtrent 15 minutter.
Bland kjøttdeig med salt og pepper. Rør inn melk og sammenvispet egg. Spe eventuelt med litt mer melk om du vil ha deigen bløtere.
Finhakk sjalottløk, rødbeter og sylteagurk. Bland det inn i deigen sammen med kapers. Form deigen til 2 biffer.
Varm opp smør eller olje i en stekepanne så det freser. Stek lindstrømmene på middels varme i 3–4 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken og varm dem opp igjen i ovnen før du skal spise.
Grill lindstrømmene på høy varme i 2–3 minutter på hver side. La dem hvile i minst 5 minutter etter at de er ferdig grillet.
Del hjertesalaten i to, ha over olje, salt og pepper, og stek den i ovnen i 4–5 minutter. På grillen trenger hjertesalaten 2–3 minutter på hver side.
Smelt smør og finhakk persille. Bland det sammen med nykokte poteter. Om potetene er litt store, del dem gjerne i mindre biter. Da trekker de også til seg fuktigheten bedre. Smak til med salt og pepper, om du ønsker.
Server eventuelt med ekstra rødbeter og sylteagurk.
God middag!