BBQ-bakt svinenakke med mais og coleslaw

BBQ-bakt svinenakke med mais og coleslaw

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
200 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Svinenakke i skiver
200 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Maiskolbe
½–1 pakke
Agurk
½ stk
Coleslaw
1 beger
(Egg, Sennep)
Kryddersmør
1-2 ss
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne litt av BBQ-sausen til å smake til coleslawen.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Ha svineskivene utover en tallerken og krydre dem med salt og pepper på begge sider.
Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar 25–30 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek svinenakken på høy temperatur i 2–3 minutter på hver side. Skru ned varmen og stek videre i 3–4 minutter på hver side. Ha kjøttet over i en ildfast form og smør på BBQ-saus. Kok ut stekepannen med ½ dl vann. Ha stekesjyen over i formen. Ha maiskolben i formen sammen med kjøtt og sjy. Sett formen i ovnen og la den stå i omtrent 15 minutter.
Skjær agurk i skiver og bland skivene sammen med coleslawen. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server BBQ-bakt svinenakke med coleslaw og maiskolbe. Ha kryddersmør på maisen ved servering.
God middag!