Kjøttboller i brun saus med grønnsaker og potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
Potetmos
500 g
Gressløk
½ pakke
Kjøttboller
1 pakke
Brun saus
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys. Finn en mugge og fyll den med kaldt vann og gjerne noen sitronskiver.
Kok opp en kjele med vann til grønnsakene og en kjele med vann til potetmosen.
Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Stek kjøttbollene i en stekepanne. Hell over brun saus og la det trekke under lokk til kjøttbollene er gjennomvarme.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i staver. Kok gulrøttene i 6–8 minutter. Tilsett brokkolien når det gjenstår 4 minutter av koketiden. Sil av vannet og ha på smør.
Hakk gressløken. Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i et serveringsfat. Vend inn gressløk og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server kjøttboller i brun saus med brokkoli, gulrøtter, poteter og tyttebær.
God middag!