Kyllingspyd med BBQ-saus, maiskolbe og stekte poteter

Kyllingspyd med BBQ-saus, maiskolbe og stekte poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grillspyd
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Kyllingfilet
350 g
Squash
1 stk
Rød paprika
½ stk
Barbecuesaus
2 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Grillspyd
Maiskolbe
2 stk
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del squash i to på langs og deretter i skiver. Tre kylling og squash på grillspyd, annenhver gang.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til maisen.
Kutt potetene i båter og ha dem over på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek potetene til de er gylne og møre. Dette tar omtrent 20–25 minutter. Vend potetene i potetkrydder når de er ferdig stekt.
Kutt kyllingen i terninger. Del squash i to på langs og deretter i halvmåner. Tre kylling og squash på grillpinner og legg spydene på et stekebrett med bakepapir. Pensle spydene med BBQ-saus. Sett brettet i ovnen og stek spydene i 8–10 minutter, til de er gjennomstekt. Har du ikke grillspyd kan du steke det i en ildfast form. Du kan steke kylling og poteter samtidig, men bytt plass på brettene underveis.
Del maiskolbene i to og la dem trekke i kjelen med vann i 6–8 minutter. Hell av vannet, ha maisen tilbake i kjelen sammen med kryddersmør. La det surre i 2–3 minutter.
Server kyllingspyd med maiskolbe og stekte poteter.
Krydre maten. Små barn skal ikke ha noe særlig salt, men ikke hver redd for å bruke annet krydder som hvitløk, chili (med måte) ingefær, urter, kardemomme, kanel, karri, cummin. Maten skal smake godt selv for de små!
«Vi dyrker ertespirer» -Legg de gule ertene i vann i kjøleskapet i et døgn. -Lag hull i bunn på en pappkopp så overflødig vann kan renne ut, sett koppen på en skål. -Fyll koppen 2/3 full med jord og hell på vann så jorda er fuktig. -Dytt de bløtlagte ertene så vidt ned i jorda, pass på at de ikke ligger oppå hverandre, og sett koppen i vinduskarmen. -Pass på at jorden er fuktig. -Etter 10–14 dager bør spirene være store nok til å spises!
God middag!