Svineknoker i fløtesaus med potetmos og stekt rosenkål med vårløk
3.79 (85)
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Rosenkål
200 g
Svineknoker
2 stk
Fløtesaus
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Melk
Smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en ballongvisp til å piske potetmosen luftig rett før servering.
Skrell mandelpotetene og legg dem i en kjele. Dekk potetene med vann og kok opp. Skru ned til middels varme og la potetene trekke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Kutt endene av rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to.
Ha svineknokene (inkludert kraften) og fløtesausen i en kjele. Kok opp, og la det småkoke i 7-8 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene i 2-3 minutter, og krydre dem med litt salt.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Kutt vårløken i skiver. Vend vårløkskivene inn med rosenkålene når de er ferdigstekte.
God middag!