Mørbrad av okse med maiskrem, ovnsbakte potetbåter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Brokkoli
1 stk
Bladpersille
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Mais
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ts
Chipotlemiks
½ pakke
Sitron
½ stk
Mørbrad
300 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha noen hele biter med hvitløk og en stilk timian i pannen når du steker kjøttet. Avslutt med 2 ss smør. Dette gir en god aroma.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter og ha båtene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, sett brettet i ovnen og stek potetbåtene i 20–25 minutter.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. Finhakk hvitløk.
Bak brokkolien i ovnen sammen med potetene de siste 10–12 minuttene.
Varm opp en kjele med olje til høy varme. Sil laken av maiskornene. Stek mais og hvitløk i 2–3 minutter, eller til maisen har fått en gyllen farge. Ha på melk, smør og litt salt, kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Kjør alt sammen til en puré med en stavmikser eller blender. Smak til med chipotlemiks og sitronsaft. Hold maiskremen varm frem til servering.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek mørbraden i 4–5 minutter på hver side. Krydre den med salt og pepper, og la den hvile på en skjærefjøl i noen minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Finhakk persillen og vend den inn i potet- og brokkoliblandingen.
Server mørbrad med stekte potetbåter, brokkoli og maiskrem.
God middag!