Pannestekt sei med kaperssmør, spisskål og småpoteter
Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
Småpoteter
300 g
Grønn spisskål
1 stk
Gulrot i skiver
1 pakke
Evt. smør
1 ss
Salt
Gul løk
1 stk
Sitruskrydder
½–1 pakke
Seifilet
375 g
Kapers
1–2 ss
Kryddersmør
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kapers har for noen en litt spesiell smak, og kan virke salt for de yngste. Prøv deg litt frem med disse syrlige blomsterknoppene fra kapersbusken, eller server dem ved siden av. Kapers passer ypperlig til fisk, i en remulade eller som tilbehør til en Wienerschnitzel.
For å kunne lage mat på 15 minutter gjelder det å være forberedt! Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann med lokk til poteter, spisskål og gulrot. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene, skjærefjøl og kniv.
Kok potetene i omtrent 15 minutter i en stor kjele.
Kutt løk i terninger og del spisskål i skiver. Grovhakk kapers. Skyll fisken og krydre den med sitruskrydder.
Varm opp en stekepanne til medium varme og ha olje. Legg i fiskestykkene og løken. Stek fisk og løk i 3–4 minutter. Snu fisken og ha i kryddersmør og kapers, som du øser over fisken. La det steke i 3–4 minutter til.
Kok gulrotskivene i samme kjele som potetene i 3 minutter. La spisskålen dampe på toppen de siste 3–4 minuttene. Hell av vannet og dekk med lokk. Vend eventuelt inn litt smør.
Server pannestekt sei med kaperssmør, spisskål og poteter.
God middag!