Fiskesuppe med sei, fennikel og purreløk servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- smør
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Fennikel
1 stk
Purreløk
1/2 stk
Helmelk
10 dl
Fiskebuljong
2 pakke
Seifilet
450 g
Sitron
1 stk
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Smør
Hvetemel
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv litt av det gule på sitronen på et rivjern og smak til i suppen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Finhakk løken, og kutt gulrøttene og fennikelen i tynne skiver. Kutt purreløken i to på langs, skyll den godt, og kutt den i grove biter.
Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken til den er blank, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang før du tilsetter mer. Rør godt, og smak til med fiskebuljongen.
Ha grønnsakene fra punkt 2 i kjelen, og la det småkoke i 2-3 minutter.
Skjær fisken i terninger. Ha fiskebitene i suppen, og la det trekke i 5-6 minutter. Skjær sitronen i båter, og smak til suppen med sitronsaft og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i 3-4 minutter.
God middag!