Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Farfalle
1 pakke
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
300 g
Rød paprika
1 stk
Passata
1 flaske
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Salt
Sukker
Oregano
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varier gjerne pastasausen ved å tilsette spisskummen, chili eller litt kanel. Tilsett fløte eller rømme om du ønsker en mer kremet pastarett.
Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta.
Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrot, selleri og paprika i terninger. Om du vil korte ned koketiden kan du rive grønnsakene på et rivjern.
Varm opp en vid kjele med olje. Brun kjøttdeigen, tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er blank. Ha i resten av grønnsakene.
Hell passata i kjelen. Skyll flasken med 1 dl vann og ha det i kjelen. Tilsett buljong og vann, kok opp og la sausen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker, basilikum og oregano.
Tilpass mengden pasta til din familie. Ha pastaen i det kokende vannet og kok den såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta med kjøttsaus.
God middag!