Middagssalat med stekt kyllingbryst og caesardressing

Middagssalat med stekt kyllingbryst og caesardressing

Ny oppskrift
Under 0 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst med skinn
420 g
Baconterninger
150 g
(Soya, Laktose)
Salt
Smør
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Krutonger
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Tomat
2 stk
Rødløk
½ stk
Cæsardressing
85 g
Parmesan
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du raskere servering, kan du dele kyllingbrystene i to på tvers før steking. Da får du også mye mer stekeoverflate, som er veldig godt i salater.

Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Sprøstek baconterningene i en stekepanne på medium varme. Legg dem over på et kjøkkenpapir.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem på skinnsiden i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og lett sprø. Brun dem deretter lett på kjøttsiden.
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 8–12 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet.
La kyllingbrystene hvile i 5–10 minutter før du skjærer dem opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og pensle på litt olje. Grill kyllingbrystene i omtrent 5 minutter på hver side. Stek videre på indirekte varme til kjernetemperaturen er på 68–70 grader.
Rens og kutt salat i strimler, tomater i biter og rødløk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og fordel dem utover et stort fat. Ha over litt av dressingen sammen med sitronsaft, krutonger og parmesan. Dryss over bacon. Server med resten av dressingen ved siden av.
God middag!