Fiskeburgere med tzatziki og potetsalat

Fiskeburgere med tzatziki og potetsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Dijonsennep
  • evt. rosiner
  • extra virgin olivenolje
  • hvitvinseddik
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Poteter
500 g
Dijonsennep
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Extra virgin olivenolje
½ dl
Salt
Vårløk
½ pakke
Agurk
1 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Middagsyoghurt
1 pakke
Salt
Laksekarbonader med ingefær
2 stk
(Fisk, Egg, Laktose)
Gulrot
2 stk
Eple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
Salt
Evt. rosiner
½ dl
Hamburgerbrød
2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt kapers og sylteagurk til potetsalaten for ekstra smak. Ønsker du mer syre i tzatzikien, kan du gjerne tilsette litt sitron.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Fyr opp grillen eller sett ovnen på 180 grader varmluft.
Riv agurken grovt på et rivjern. Bland den med 1 ts salt og legg den i en sil. La agurk og salt trekke i 10 minutter.
Finhakk hvitløk og bland den med yoghurt. Klem agurken forsiktig slik at overflødig væske renner vekk. Tørk eventuelt med litt papir. Bland agurken sammen med yoghurten. Smak til med salt og pepper.
Stek fiskeburgerne i ovnen på et ildfast fat eller grill dem på indirekte varme til de er gjennomvarme.
Riv gulrot og eple i en bolle. Press saft av sitronen og bland den eventuelt med litt sukker. La sitronblandingen stå til sukkeret løser seg opp. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over råkosten.
Bland sammen dijonsennep, eddik, olivenolje, salt og pepper. Når potetene er ferdige, kjøl dem litt ned og del dem i to. Hell dressingen over potetene og bland inn finsnittet vårløk.
Varm hamburgerbrødene rett før servering, enten på grill, i brødrister eller i ovn.
Server lakseburgere med potetsalat, råkost og tzatziki.
God middag!