Test

Test

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Fullkornslinguine
1 pakke
(Gluten)
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrot
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rød paprika
1 stk
Passata
1 flaske
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Salt
Sukker
Oregano
½–1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta.
Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrot, selleri og paprika i terninger. Om du vil korte ned koketiden kan du rive grønnsakene på et rivjern.
Varm opp en vid kjele med olje. Brun kjøttdeigen, tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken er blank. Ha i resten av grønnsakene.
Hell passata i kjelen. Skyll flasken med 1 dl vann og ha det i kjelen. Tilsett buljongen, kok opp og la sausen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med pepper, sukker, basilikum og oregano.
Tilpass mengden pasta til din familie. Ha pastaen i det kokende vannet. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8-9 minutter. Hell vannet av pastaen og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta linguini med kjøttsaus.
Tilpass konsistensen på sauser og supper i forhold til barnets alder og hva de liker. Noe barn er ikke så glad i klumper, da kan du kjøre sauser og supper med stavmikser til en jevn konsistens. Etterhvert kan du bevare noen hele biter for å utfordre dem litt.
«Vi dyrker ertespirer» -Legg de gule ertene i vann i kjøleskapet i et døgn -Lag hull i bunn på en pappkopp så overflødig vann kan renne ut og sett koppen på en skål -Fyll koppen 2/3 full med jord og hell på vann så jorda er fuktig -Dytt de bløtlagte ertene så vidt ned i jorda, pass på at de ikke ligger oppå hverandre, og sett koppen i vinduskarmen -Pass på at jorden er fuktig -Etter 10-14 dager bør spirene være store nok til å spises
God middag!