Grillet svinekam med potetskiver og rotgrønnsaker

Grillet svinekam med potetskiver og rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Paprikapulver
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Salt
    Paprikapulver
    2 ts
    Gulrot
    2 stk
    Gulbete
    1 stk
    Sellerirot
    ½ stk
    Smør
    1 ss
    Spinat
    1 pose
    Sitron
    ½ stk
    Salt
    Svinekam i skiver
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For å gjøre det hele litt enklere, stek potetene og grønnsakene i en stekepanne sammen til alt er gyllent. Sett så hele pannen i ovnen og bak videre til grønnsakene er møre. Bare forsikre deg om at pannen tåler å stå i ovnen!

    Fyr opp grillen eller sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Kutt potetene i båter eller skiver og legg dem i en aluminiumsform, i aluminiumsfolie eller i en ildfast form.
    Legg hvitløksfedd på en fjøl og knus dem med bredsiden av et knivblad med skallet på. Vend olje, hvitløk, salt, pepper og paprikapulver inn med potetene. Grill potetene på indirekte varme eller i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
    Skjær gulrot, gulbeter og sellerirot i staver. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn smør, sitronsaft, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i 15–20 minutter. Hvis du griller, pakk grønnsakene godt inn i folie sammen med smør, sitronsaft, salt og pepper. Grill grønnsakene på indirekte varme til de er møre. Når grønnsakene er ferdige, vend inn spinat. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
    Gni svineskivene inn med salt og pepper. Stek dem i en blanding av olje og smør ved middels pluss varme i 3–6 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på skivene. La kjøttet hvile i 4–5 minutter før servering.
    Krydre svineskivene med salt og pepper, og pensle dem med olje. Grill kjøttet på høy varme i 3–4 minutter på hver side og la det hvile i 4–5 minutter før servering.
    Server svinekam med potetskiver og rotgrønnsaker.
    God middag!