15-20
Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter og smørsaus
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Kokte grønnsaker
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Pannestekt lyr og smørsaus
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 353 kcal
- Fett 11 g
- Karbohydrater 30 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
- Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Legg brokkoli- og blomkålbukettene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
- Pannestekt lyr og smørsaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ha smørsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det kok opp.
- Vel bekomme!