Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter og smørsaus
15-20

Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter og smørsaus

Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte grønnsaker

delikatessepoteter
Delikatessepoteter
300 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g

Pannestekt lyr og smørsaus

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 353 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 30 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.

  1. Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Legg brokkoli- og blomkålbukettene oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  2. Pannestekt lyr og smørsausVarm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ha smørsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det kok opp.
  3. Vel bekomme!