Sesampanert fisk med asiatisk salat og hoisinsaus

Sesampanert fisk med asiatisk salat og hoisinsaus

4.19 (223)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Agurk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Bønnespirer
1 pakke
Hoisinsaus
1 beger
(Gluten, Soya, Selleri, Sesamfrø)
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Seifilet
1 pakke
(Fisk)
Hvetemel
½ dl
Salt
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Solsikke-/rapsolje
1 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan servere hoisinsausen ved siden av fremfor i salaten. Smak til med revet limeskall, litt hakket koriander og chili. Smak da til salaten med eddik, sukker, salt og limesaft.

Kok ris etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig kokt før du er ferdig med resten av retten, bare legg på lokk og sett kjelen til side.
Kutt gulrot og agurk i tynne skiver. Du kan også bruke mandolin, eller riv grønnsakene på den grove delen av et rivjern. Skyll vårløk og kutt den i tynne skiver. Hakk koriander.
Ha gulrot, agurk, vårløk og bønnespirer i en bolle. Vend inn hoisinsaus og hakket koriander, og smak til med limesaft og chiliflakes (se tips). Chilikrydderet er sterkt, så ta heller litt for lite enn litt for mye. Du kan også servere det ved siden av.
Kutt fisken i fingertykke biter. Ha mel, salt og pepper i en skål. Visp sammen egg i en annen skål, og ha panko og sesamfrø i en tredje.
Dypp fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i panko og sesamfrø.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek fiskebitene på middels varme i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
Server sesampanert sei med asiatisk salat og ris.
God middag!