Grove karbonader med kokte poteter, ertestuing og løksjy
15-20

Grove karbonader med kokte poteter, ertestuing og løksjy

Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ertestuing

ertestuing
Ertestuing (Melk, Laktose)
1 pakke

Grove karbonader

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 828 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.

  1. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Ertestuing: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål ved servering.
  3. Karbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene 2–3 minutter på hver side.
  4. Løksjy: Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus. 
  5. God middag!