Dumplings med svinekjake, reker og chilimajones
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Grønnkål
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Sesamfrø
1 pakke
Gressløk
½–1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½–1 pakke
Rød chili
½ stk
Ingefær
1 bit
Mørkokt svinekjake
350 g
Reker
1 pakke
Gyozapapir
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan det være lurt å spare til en dag med bedre tid. Få gjerne med deg en kjøkkenhjelper, så blir matlagingen skikkelig artig! Hvis du har en stor stekepanne kan du eventuelt dampe dumplingsene på den måten. Hell isåfall vannet i stekepannen og ha på lokk.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kutt eller riv bladene fra stilken på grønnkålen.
Finhakk hvitløken, vårløken og chilien. Skrell og riv ingefæren på et rivjern.
Ha svinekjakene (uten kraft) og rekene i en salatbolle. Riv kjøttet litt fra hverandre med en gaffel, og ha i grønnsakene fra forrige punkt. Bland godt sammen.
Legg gyoza-arkene utover en skjærefjøl eller benken. Fordel fyllet utover. Fukt gyoza-arkene med litt vann rundt fyllet og brett den ene halvdelen over mot den andre slik at det danner er halvmåne. Bruk fingrene til å lage små "bølger" i bretten. Lag ca 8-10 dumplings per person.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek dumplingsene i ca 1 minutt på hver side og ha over på et stekebrett (se tips). Ha ca 1 dl vann i bunnen av stekebrettet og stek i ovnen i ca 5-6 minutter.
Ha litt mer olje i samme stekepanne som dumplingsene og stek brokkoli og grønnkål i ca 3-4 minutter.
Finhakk gressløken. Bland sesamfrøene og gressløken sammen grønnsakene rett før servering.
Server dumplings med stekte grønnsaker og chilimajones.
God middag!