15-20
Laktosefri
Thaiwok med kyllingkjøttdeig og soya- og ingefærsaus, koriander og hakkede peanøtter
En enkel hverdagswok med milde smaker som passer for hele familien. Den saftige kyllingkjøttdeigen tilfører mye god smak til woken.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- salt
- olje
Thaiwok
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
2 stk
Lime
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
1 ts
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Tilbehør
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server hakkede nøtter til de aller minste.
- Kok opp en kjele med vann til nudlene.
- Thaiwok: Skrell og kutt rødløken og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt pak choyene i strimler, og del limen i to.
- Thaiwok, fortsettelse: Varm opp en stor steke- eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og krydre med litt salt. Stek kjøttdeigen i 2–3 minutter til, og legg den over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek rødløken, pak choyen og gulrøttene i omtrent 3 minutter, til løken er gyllen. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og tilsett soya- og ingefærsausen. Kok opp, og smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og 1 ts sukker.
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Tilbehør: Skyll, rist og grovhakk korianderen, og dryss korianderen og de hakkede peanøttene over woken. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.