Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
1 pakke
Vann
Strimlet storfekjøtt
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Sjampinjong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
1 dl
Lime
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sesamfrø
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kjøttet i en bolle. Tilsett 1–2 dl soyasaus, eller så mye at det dekker kjøttet. Rør inn 1 ss bakepulver. La kjøttet ligge i blandingen i 5 minutter, ta det ut og la det renne av seg. Dette gjør at kjøttet blir ekstra mørt når du steker det.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk. Del sjampinjongene i to eller fire, avhengig av størrelsen på dem. De aller minste kan du beholde hele. Kutt paprika i store terninger. Kutt av endene på de grønne bønnene og del bønnene i to. Kutt chili i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttet til det er gyllent og legg det over på en tallerken.
Varm opp igjen pannen og tilsett litt mer olje om nødvendig. Stek soppen i 4–5 minutter. Ha i hvitløk, paprika og bønner, og stek videre i 2–3 minutter.
Ha kjøttet tilbake i pannen. Tilsett hoisinsaus og vann, og kok opp. Smak til med lime. Dryss over sesamfrø ved servering, og la alle forsyne seg selv med chili.
Server biff hoisin med jasminris.
God middag!