Laks med sitroncrust, potetmos og asparges

Laks med sitroncrust, potetmos og asparges

4.22 (181)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Salt
Panko
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Squash
1 stk
Asparges
1 bunt
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Smør
2 ss
Saften av en halv sitron
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør hvitløk og olje jevnt med en stavmikser før du har det i stekepannen. Da slipper du eventuelle hvitløksbiter. Lager du mer i slengen er hvitløken klar neste gang du skal bruke den. Hvitløksoljen kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskap i minst 2 uker.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann til potetmosen. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Del laksen i serveringsstykker og legg den i en ildfast form. Smelt smøret og riv skallet av sitronen (bare det gule) på den fineste delen av et rivjern. Bland panko og revet sitronskall i det smeltede smøret. Fordel paneringen over fisken. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter.
Finhakk hvitløk og skjær squash i staver. Kutt av den nederste delen på aspargesene og del hver asparges i tre.
Varm opp en stekepanne med olje, tilsett hvitløk og squash, og la det steke i 4–5 minutter på middels varme. Ha i aspargesen og la den steke med i 2–3 minutter. Tilsett smør, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i et serveringsfat.
Server laks med potetmos og grønne grønnsaker.
God middag!