Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
200 g
Ruccola
½ pakke
Extra virgin olivenolje
Lime
½ stk
Salt
Grillskiver
250 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Barbecuesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er viktig at det ikke er for varmt når du griller kjøttet, da blir det fort svidd i kantene og seigt i midten. Lav temperatur og lengre steketid er lurt. Du kan gjøre smaken litt mer spennende ved å blande ut litt av BBQ-sausen med 1 fedd knust hvitløk, litt revet ingefær, koriander og presset lime eller sitronsaft, og pensle marinaden på grillskivene den siste tiden på grillen.
Fyr opp grillen eller sett ovnen på 210 grader varmluft.
Kok potetene møre i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter. Del dem i terninger og bland inn ruccola, olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepper.
Krydre grillskivene med salt og pepper, og pensle dem med olje. La dem stå i romtemperatur frem til de skal grilles.
Grill eller stek grillskivene på middels/middels+ varme til de er gylne, lett sprø og gjennomstekte. Om du bruker grill, er det best å først grille dem på direkte varme og avslutte på indirekte varme til de er fine og sprø. Pensle ribbene med litt BBQ-saus mot slutten av steketiden. Sett resten av sausen på bordet.
Server grillribbe med potetsalat og BBQ-saus.
God middag!