Italienske kjøttboller med stekte grønnsaker og aiolipoteter

Italienske kjøttboller med stekte grønnsaker og aiolipoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Egg
  • melk
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Tomatsalsa
1 beger
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Salsicciadeig
350 g
Egg
1 stk
Melk
½ dl
Brokkoli
½–1 stk
Squash
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentiske poteter, hakk 2 fedd hvitløk og del opp en rød chili i litt store biter. Stek potetene med hvitløk og chili.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i to på langs, drypp over olje og krydre med salt og pepper (se tips). Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha kjøttdeigen i en bolle, bland inn egget og rør godt. Spe med melken og jobb den inn i deigen. Finn frem en kopp med vann og en skje. Dypp skjeen i vannet og bruk hånden din og skjeen til å forme kjøttboller. Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir. Når alle kjøttbollene er klare, sett brettet i ovnen og stek dem i 10–15 minutter. Kjøttboller og poteter kan stekes samtidig, bare bytt plass på brettene underveis.
Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kutt squash i staver. Varm opp en stekepanne med olje og tilsett brokkoli og squash. La grønnsakene steke på middels varme til brokkolien er mør. Tilsett potetkrydder og smør rett før servering og smak til med salt og pepper.
Legg en liten skje med salsa og aioli på de ferdige potetene. Server salsicciakjøttboller med spanske poteter og stekt grønnsaker.
God middag!