Biryani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing

Biryani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Spisspaprika
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Kjøttdeig
    1 pakke
    Jasminris
    1 pakke
    Garam masala
    1 pakke
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    5 dl
    Salt
    Grønne bønner
    1 pakke
    Mynte
    ½ pakke
    Middagsyoghurt
    1 pakke
    Tzatzikikrydder
    1 pakke
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server gjerne med nanbrød.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i terninger på omtrent 1x1 cm.
    Varm opp en mellomstor kjele med olje til middels varme. Stek løk, hvitløk og paprika til løken er blank, omtrent 2–3 minutter.
    Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha den over i kjelen sammen med jasminris, garam masala, buljong og vann, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Finhakk mynte og bland den sammen med yoghurt og tzatzikikryder. Smak til med salt og pepper.
    Kutt av endene på aspargesbønnene og del hver bønne i to. Ha bønnene i gryta og kok videre i 2–3 minutter.
    Server biryani med aspargesbønner og myntedressing.
    God middag!