Biryani med kjøttdeig, jasminris, aspargesbønner og myntedressing
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spisspaprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kjøttdeig
1 pakke
Jasminris
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Salt
Grønne bønner
1 pakke
Mynte
½ pakke
Middagsyoghurt
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne med nanbrød.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i terninger på omtrent 1x1 cm.
Varm opp en mellomstor kjele med olje til middels varme. Stek løk, hvitløk og paprika til løken er blank, omtrent 2–3 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha den over i kjelen sammen med jasminris, garam masala, buljong og vann, og la det hele småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk mynte og bland den sammen med yoghurt og tzatzikikryder. Smak til med salt og pepper.
Kutt av endene på aspargesbønnene og del hver bønne i to. Ha bønnene i gryta og kok videre i 2–3 minutter.
Server biryani med aspargesbønner og myntedressing.
God middag!