Fiskegrateng med laks og grønnsaker

Fiskegrateng med laks og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
Makaroni
150 g
(Gluten)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Bechamelsaus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2 ss
Smør
Gulrøtter
½ pakke
Erter
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil ikke skjærebrettet skli. Ta laksen ut av pakken og kutt den i biter. Laksen skal blandes sammen med makaroni og saus.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Sett over to kjeler med vann til koking av pasta og grønnsaker.
Kutt laksen i terninger. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver på skrå.
Kok pasta i 4–5 minutter. Hell av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn lakseterninger og bechamelsaus (se tips).
Ha blandingen over i en ildfast form, strø over panko og fordel litt smør på toppen. Stek formen i ovnen til den er gyllen på toppen og gjennomstekt. Dette tar omtrent 15–20 minutter.
Kok gulrøttene i 5–7 minutter og tilsett ertene når det er 2 minutter igjen. Hell vannet av grønnsakene og ha på smør.
Server fiskegratengen med kokte grønnsaker og gjerne litt smeltet smør.
Skill to egg. Rør eggeplommene inn i pastaen samtidig som sausen. Stivpisk eggehvitten og vend den inn i blandingen før du har smeten over i en ildfast form. Dette gjør at du får en luftigere og noe fastere grateng. Smak gjerne til sausen med litt revet muskattnøtt om du har det.
God middag!