Spicy stir fry med svinekjøtt og vårløk
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Mager svinekam i skiver
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vårløk
½–1 pakke
Gul paprika
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Ingefær
1–2 ss
Rød chili
½–1 stk
Woksaus med sitrongress
1 pakke
Salt
Lime
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne i mer finhakket chili, ingefær og hvitløk om du liker det. Tilsett en skvett vann eller buljong for mer saus. Soyasaus passer også.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Tørk svinekjøttet med kjøkkenpapir og kutt det i strimler. Finhakk ingefær og hvitløk. Kutt paprika i strimler, vårløk i skiver og grønne bønner i to.
Varm olje i en wok- eller stor stekepanne. Bruk sterk varme og stek kjøttet i 2–3 omganger. Tilsett litt ny olje mellom hver runde. Legg kjøttet over på en tallerken etter hvert som det er ferdig stekt.
Stek så grønnsakene. Start med vårløk, paprika og bønner, og stek det alene i 1–2 minutter. Ha så i hvitløk og ingefær. Grønnsakene skal bli varme, men fortsatt være litt sprø.
Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med woksausen. Vend om til alt er varmt. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server spicy stir fry med kokt fullkornsris og lime i båter.
God middag!