Meksikansk pulled pork i maistortilla
Ny oppskrift
Under 15 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Litt salt
Pulled pork
400 g
Hakkede tomater
1 boks
Three spice
½ pakke
Litt salt
Minitortillaer
½–1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Agurk
½–1 stk
Rød chili
½ stk
Lime i båter
1 stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Drømmelett
1/3 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan også legges i hver sin skål slik at alle kan sette sammen sin egen tortilla. Vil du lage syltet rødløk? Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker, 3 dl vann og en klype salt. Legg i tynne skiver av rødløk og la dem trekke i 10 minutter. Oppbevar den syltede løken på rene syltetøyglass eller i Norgesglass.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Om du har mikrobølgeovn kan du la det være. Finn frem alle ingrediensene, en vid kjele med lokk, skjærefjøl, kniv og et stort fat.
Ha pulled pork, kraft fra posen, hakkede tomater og tacokrydder i kjelen. Kok opp og la det koke i 10–15 minutter. Når det er ferdig, riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler. Smak til med litt salt og eventuelt mer tacokrydder. En klype sukker vil balansere ut bitterhet fra tomatene.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og stek dem i ovnen i 5–8 minutter. Lefsene kan også varmes i mikro, følg bare anvisning på pakken.
Skyll maiskornene og hell av vannet. Kutt vårløk og agurk i strimler. Del lime i båter og kutt chili i tynne skiver. Legg salat, mais, agurk, vårløk, chili og lime på et stort fat. Sett frem drømmelett.
Sett sammen minitortillas med grønnsaker og pulled pork med saus. Topp med drømmelett, fersk chili og ferskpresset limesaft.
God middag!